Vi har åkt vidare i vårt projekt och landade nu hos Emil i Lönneberga, men vi valde att arbeta med boken om när lillasyster Ida skulle göra hyss. ”Ida” kom till oss och introducerade boken, vi fick också göra en rit- och klippövning.

Ida hade hört talas om reningsverk så vi pratade och skapade ett eget sådant. Vi var på utflykt i Hembygdsparken i Ängelholm för att lära oss mer om djuren samt om vårblommor. Vi avslutade utflykten med att grilla korv – MUMS!

Vi pratade om måttsatser som vi sedan använde för att göra pannkakor, precis som i boken! – vi övade på det engelska ordet för PANNKAKA med.

Ida hade även varit på besök i Ungern och det ville hon gärna dela med Hattifnattarna, så barnen fick smaka dels på gulaschsoppa som kommer från Ungern men även knäckebröd och kaviar som är typiskt för Sverige. Delade åsikter om det vi smakade på, men det bästa var knäckebrödet!

Vi avslutade projektet med att upptäcka green screen där vi provade att ”trolla” in oss hos Emil och Ida, vilket vi kunde! Men var vi där på riktigt? Nej såklart inte!