Då var det dags att möta en ny karaktär från Astrid Lindgrens sagor, denna gång blev det Madicken och hennes lillasyster Lisabet som fick stå i centrum. Under veckorna har vi experimenterat, samtalat om hur det var att leva förr, fanns det exempelvis sopsortering? Vi trodde att det kom en lastbil som tog skräpet och att matavfallet gav man till djuren.

Vi fick testa på att göra en snöstorm i burk och att göra konstgjord snö. Snöstormen gjordes av vatten, olja, färg och en brustablett men för att göra den extra fin hällde vi ner lite glitter med. Vi kom fram till att oljan är tyngre än vattnet och det var därför det bildades lager. När vi lade i brustabletten bildades en storm i burken och på så vis fick vi en snöstorm. Vi gjorde även snö, konstgjord snö. Detta gjorde vi av potatismjöl och balsam. Men vi alla trodde att vi skulle få vit snö för det är det vi är vana vid, men icke. Denna gång blev det grönt, varför det undrade vi? Men då var det en kompis som kom på att balsamet var grönt så det var säkert därför.