Vidare har vi åkt till våra vänner i Bullerbyn och där är det nu vår. Vi har fått uppleva samarbetsövningar på olika sätt denna veckan, dels genom att vända på en matta utan att röra golvet men även reglerna och leken kurragömma. Att vända på en matta utan att nudda golvet var en utmaning men samtliga klarade det galant.

Då Lisa i boken fick ett lamm fick vi testa på att nåltova ull, vilket blev populärt! Vi pratade om vart ullen kommer ifrån och vad den kan användas till. Sedan fick vi skapa vad vi ville, det blev allt från rektanglar, till får.

Vi planterade under föregående projekt och vi ville göra det igen, så denna gång planterade vi i zippåsar. ”Men hur kan det växa något där?” undrade barnen. Vi pratade om att disktrasan vi lagt i var fuktig och på så vis kunde bönan få vatten till sig konstant. Solljus behövdes också och luft.