Äntligen var det dags för en ny termin!

Vi börjar terminen med massor av utelek i snön och vi samarbetar när bygger hem till djuren. Vi har även påbörjat terminens första tema; Vänskapsvecka och boken Sunnanäng.

Sunnanäng handlar om ett syskonpar som inte har det så bra, därav valde vi tillsammans att vi skulle skapa förhållningsregler på hattifnattarna. Därefter fick vi ta demokratiska beslut om vilken ”regel” som skulle ha vilken färg. Detta gjorde vi genom att rösta och fick ställa oss bakom den färg vi tyckte passade bäst. Vi fick därefter pärla ett vänskapsarmband som skulle representera att vi gått med på det vi kom överens om, vi fick samtidigt öva vår finmotorik och att läsa av ritning.

Vi samtalade mycket under denna vecka om våra rättigheter och vi läste boken ” lek, vila och fritid” som är en bok av Barnkonventionen. Vi kom fram till att det är väldigt skönt att koppla av efter en dag som varit fullrulle.