Nu åker vi vidare till en annan busig liten tjej som finns bland Astrid Lindgrens sagor, nämligen Lotta på Bråkmakargatan! Vi läste boken ”Visst kan Lotta cykla” och vi fastnade för ett konstigt ord, knycka. Vad var det tänkte vi? Men vi kom fram till att det var att man tog någonting från någon annan, och då kom vi in på rättigheter och skyldigheter. Får man ta från någon annan? Många kloka tankar kom vi fram till och vi bestämde att man inte får ta från någon annan för då kan man bli ledsen, även om det kanske är något man själv vill ha.

Vi fick testa att hoppa hopprep, göra cyklar av piprensare, reflektera och rita det vi kom ihåg från boken sen har vi även experimenterat med olika sorters hjul. Vi hittade cirklar, ovaler och cylindrar. Dessa puttade vi ner från en sluttning, vad rullar bäst? Vi kom fram till att det var materialet som var cirkelformat som rullade bäst. Ovalerna rullade åt sidan och cylindrarna fick inte så bra fart.

Vi firade även alla hjärtansdag under detta projekt och vi ville sy hjärtan på en kartongbit, så kul!!