Allra käraste syster

I allra käraste syster fick vi möta Barbro som trodde att ingen älskade henne, mamma och pappa älskade bara lillebror, enligt henne. Därför hade hon sin tvillingsyster Ylva-li som bodde bakom rosenbusken, Salikon. När Barbro kände att hon ville träffa Yla-li sprang hon bakom busken och försvann in i ett sagoland där vi fick möta hästar, kaniner, hundar och fjärilar. Barbro hade en egen häst och Ylva-li med – guldfot och silverfot. Allt Barbro ville ha var någon som älskade henne, så hon hade önskat sig en hund, vilket hon fick på sin födelsedag, vilken lycka! Ruff fick hunden heta.

Vi skapade en egen saga med olika rekvisita och fick på så vis vår egen skapade ”allra käraste syster”-saga. Vi pratade även om vad barnen tycker är ok eller inte när det kommer till att röra på andra då de elaka i Salikons skog närmade sig Barbro och Ylva-li. Vi såg filmen, och barnen tyckte att de elaka såg ut som apor med deras långa armar. Vi läste boken och vi lyssnade även på ljudboken vilket barnen uttryckte var väldigt roligt.