Nu har vi åkt vidare i vår tidsresa och lämnar bronsåldern bakom oss, vi har åkt vidare till JÄRNÅLDERN. Vi fick träffa Idun som kommer från järnåldern, hon hade med sig smycken som var gjorda av järn. Idun berättade även om hur det var att leva under denna tid, vad dem åt, hur dem bodde och vad man åt. Under denna tid fick vi se film på våra digitala verktyg om järnåldern och om metallen järn. Vi fick även smaka på fetaost gjort av fårmjölk då vi även pratade om djuret får. Idun hade även lämnat bomull så vi kunde få prova på att tova ull, detta gjorde vi med två olika tekniker – nåltova och våttova. När vi våttovade använde vi varmt vatten, såpa, ull och ett underlägg så vi kunde rulla ullen. Vi skapade även två hus då vi fick veta att de ofta levde tillsammans under denna tid och flera personer i ett och samma hus, så därför gjorde vi en gård där våra skapelser från tovandet fick flytta in