Då har det blivit dags att dra igång nästa projekt som handlar om Tofsingarna. Vi har läst sagan om Tofsingarna och lekte trollpjätt och då får barnen syn på denna lilla dörren. Vem är det som bor där?

Tofsingarna är små troll som är lika stora som en tumme och de har flyttat in på förskolan i en stubbe. Här har vi deras dörr.

Men vad är detta? Ett magiskt meddelande. En av trollen heter Tofsan och hon har upptäckt att det sker något konstigt i vår natur. Det skräpas ner så förfärligt att djuren skadar sig och det blir otryggt för dem små trollen att vara där.

Efter att ha läst Tofsans brev pratade vi om vad skräp är, satte fast glas, metall, citronskiva och pappersrulle på ett rep som vi sedan grävde ner i marken. Till sommaren ska vi gräva upp det igen för att se vad som har skett med sakerna på repet.