Då barnen ofta har frågor om andra länder valde vi att vinkla vårt tema så att det blir en resa ut i vida världen. Vi ville dock börja med att titta på vår närmiljö och se vad den har att erbjuda. Alla platser som vi besöker ska vi sätta upp med bilder på en karta. Första temaområde är MÖRARP. Vi tog en vandring runt i Mörarp för att kolla vad som finns här, vilka gamla byggnader finna och vilka lekplatser kan vi besöka? Mörarp tillhörde Luggde Härad socken och här visar Linda en folkdans dräkt där ifrån.

Den gamla bensinstationen och i skyltfönsterna fanns många gamla spännande saker.

Gamla brandstationen

Vagnmuseet. här såg vi gamla hästvagnar och denna tillhörde den gamla gästgivaregården som låg tvärs över gatan.

lekplats på Margaretagatan

Gamla skolan

Mörarpskyrka, Vi gjorde en vandring på kyrkogården och många frågor kom det om gravstenar, kremering och döden. Vi pratade också om vad man kan göra i kyrkan och vem som jobbar där och vad kyrka heter på engelska.

Gamla sparbanken

Tågstationen vi hade sådan tur att det kom tåg precis när vi kom hit.

Vi besökte också gamla tingshuset, där gästgivaregården också har stått och restaurangen vid järnvägsspåret som både har varit bostad, restaurang, polisstation och tillhört kyrkan.